ειδικά βραβεία

starbl-sep

Βραβείο Εκδοτικό Αποτύπωμα

Θα αναδειχθεί ο εκδότης που μέσα από την βιβλιοπαραγωγή του έχει δώσει το δικό του εκδοτικό αποτύπωμα – στίγμα τη χρονιά που μας πέρασε. Στην παραπάνω κατηγορία συμπεριλαμβάνονται όλοι οι εκδότες που θα συμμετέχουν στα Βραβεία Βιβλίου Public 2021 & συνεχίζουν την εκδοτική τους δραστηριότητα έως και σήμερα. Για την κατηγορία αυτή θα αποφασίσει κριτική επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν, για λόγους διαφάνειας, μετά την ολοκλήρωση και ανακοίνωση των νικητών στην τελετή απονομής βραβείων.

 

Βραβείο Τιμώμενης Χώρας: Βορείων Χωρών (Δανία, Φιλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Γροιλανδία, Νησιά Φεροές)

Επαγγελματίες από το χώρο του βιβλίου θα συνεργαστούν για τη δημιουργία μιας short list 10 τίτλων. Στη συνέχεια, ολιγομελής ελληνική επιτροπή από πρόσωπα που σχετίζονται και γνωρίζουν σε μεγαλύτερο βάθος την αντίστοιχη λογοτεχνία, θα αναδείξει το νικητήριο βιβλίο για την ειδική αυτή κατηγορία. Τα ονόματα της επιτροπής θα ανακοινωθούν, για λόγους διαφάνειας, μετά την ολοκλήρωση και ανακοίνωση των νικητών.

 

Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public

Για 8η χρονιά θα δοθεί και το «Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public» που θα ψηφίσουν οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων μας. Στη συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχουν δύο υποκατηγορίες:

1. Ενηλίκων όπου περιλαμβάνονται όλα τα βιβλία από τις κατηγορίες Ελληνικό Μυθιστόρημα, Διήγημα, Ποίηση & Δοκίμιο, Μελέτη, Βιογραφία, Μαρτυρία
2. Παιδικά Βιβλία που περιλαμβάνονται όλα τα βιβλία της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Copyright (c) 2014-2021 | Retail World S.A.